TestKost
Bästa Fettförbrännare - 10 toppval testade och presenterade
TesterFettförbrännare

Bästa Fettförbrännare - 10 toppval testade och presenterade

Senast uppdaterad: 2023-10-03

Viktminskning är ett mål för många, det kan handla om att må bättre, få bättre fysisk kapacitet eller att helt enkelt se bättre ut. Oavsett din anledning så är viktminskning ett stort projekt som kräver tid, dedikering och pengar. Bara att äta korrekt är idag i regel dyrare än att äta skräpmat, därtill ska du betala för eventuellt gymkort och kosttillskott. För att göra din viktnedgång så effektiv som möjligt så har vi sammanställt de bästa råden här gällande fettförbrännare, vilka som fungerar och vilka du ska undvika.

Jonas J
Jonas JExpert inom nutrition och träning

Fettförbrännare Bäst i Test 2024

När vi testar kosttillskott så återfinns ofta följande tre punkter: innehåll, resultat och pris. Många gånger testar och undersöker vi andra aspekter, men allt som oftast räcker dessa tre för att få en bra överblick över produktens kvalitet och prisvärdhet. När det kommer till fettförbrännare så är framför allt resultatet av intresse; ingen viktnedgång? ingen plats på topplistan. Men innehållet ska såklart studeras oavsett resultat, vi vill helt enkelt veta vad vi stoppar i oss. Sist men inte minst så tar vi hänsyn till priset som ställs i relation till hur väl produkten har presterat i övriga testdelar.

 • Innehåll – Vi synar innehållsförteckningen och letar efter oklarheter eller konstigheter. Vi vill veta exakt vad produkten innehåller och vilka ämnen som faktiskt bidrar till det produkten säger sig utföra. Otydliga innehållsförteckningar, utfyllnadsingredienser eller rena marknadsföringsprodukter som ljuger sig till försäljning ratar vi omgående.
 • Resultat – Resultatet är av stort intresse. Och för att det ska bli ett schysst och rättvist test så bjuder vi in personer från olika viktklasser som får testa produkten under en period. Både överviktiga och vältränade personer har alltså varit med och testet produkterna. Med det som utgångspunkt så får vi en bra grund att stå på när vi betygsätter i slutskedet.
 • Pris – Priset är en liten men betydelsefull del av testet. Vi vill nämligen tipsa om de bästa produkterna och då är pris relevant. Det finns superprodukter som är svindyra och det finns mindre kraftfulla preparat som däremot är billiga, båda har sina för- och nackdelar.

Topp 10 bästa Fettförbrännare

1. Burn x10

4.7
Bäst i test

"Aptitdämpande förbrännare till oslagbart pris"

Storlek

120 kapslar

Kapslar per portion

2 kapslar

Antal portioner

60 portioner

Primär förbrännare

Koffein
 • Flera kända och välfungerande ämnen
 • Mycket bra pris
 • Balanserat innehåll

Recension

Core Burn x10 från tillskottsgiganten Svenskt Kosttillskott erbjuder en perfekt balans mellan innehåll och pris. Som så många gånger så överträffar Core-serien sina konkurrenter i pris samtidigt som kvaliteten upprätthålls. I Burn x10 hittar vi tillförlitliga ämnen som grönt te, kolinbitartrat och capsaicin. Du kan också välja om du vill ha produkten med koffein eller inte.

Innehåll

Grönt te och capsaincin har båda studerats i olika studier och bidrar till viktnedgång genom förhöjd förbränning eller hämmande av aptiten. Capsaincin finns i pepparväxter och på innehållsförteckningen står det Cayennepepparextrakt, men det är capsainsinet som är intressant. Kolinbitartrat är ett ämne som kroppen själv producerar och även finns i kött, ägg och fisk med flera. Ämnet hjälper kroppen att förbränna fett och höja vår mentala prestanda.

Tabell över innehåll i Core Burn x10

Vi hittar också kaktusextrakt, java te, grön kaffeböna och yerba mate i Burn x10. Växtextrakten bidrar till viktnedgång på olika sätt. Kaktus hämmar aptiten och bidrar därmed till ett lägre energiintag. Yerba mate och java te höjer urinproduktionen så att du minskar vattenretention i kroppen. Grön kaffeböna har på senare tid blivit mycket populär för sin förmåga att höja fettförbränningen.

Sammanfattning

Kombinationen av ett flertal både populära och effektiva ingredienser gör Burn x10 till en utmärkt förbränningsprodukt. Därtill kan du köpa en förpackning med 60 portioner för cirka 250 kronor, ofta till rabatt. Ett portionspris på lite drygt 4 kronor gör Burn x10 mycket konkurrenskraftig.

1. Burn x10
4.7
Svenskt kosttillskott

2. Protein.se Bodyfat Burner

4.6
Bästa premium

"Premiumprodukt med ett rikt och effektivt innehåll"

Storlek

150 kapslar

Kapslar per portion

2-4 kapslar

Antal portioner

37-75 portioner

Primär förbrännare

Koffein
 • Ett brett innehåll
 • Ingrediens återfinns i riklig mängd
 • Bra blandning av aminosyror, vitaminer och växtextrakt
 • Högt portionspris

Recension

Protein.se:s egna fettförbrännare Bodyfat Burner innehåller egentligen allt vi letar efter hos en fettförbrännare. Grönt te, L-tyrosin, koffein, L-teanin är capsicum alla nyttiga ämnen som ofta förekommer när det kommer till viktnedgång. Därtill har vitamin B6 och B12 tillsats samt svartpepparextrakt.

Innehåll

Grönt te och koffein har goda vetenskapliga stöd för att bidra till viktnedgång. Koffein höjer pulsen och ökar därmed kroppens förbränning. Grönt te har i studier visat sig vara särskilt effektivt mot just bukfett, ett intressant och ovanligt resultat av punktförbränning. Capsicum är ett släkte av pepparväxt som innehåller ämnen capsaicin. Det är capsaicin som gör pepparväxter starka och detta ämne höjer också kaloriförbrukningen vid intag. Capsaicin har även visat sig hämma aptiten i studier.

Tabell över innehåll i Bodyfat Burner

L-teanin och L-tyrosin är aminosyror som behövs för att bibehålla en normal ämnesomsättning. För lite L-tyrosin kan leda till en minskad förbränning. Vitamin B6 får du förmodligen tillräckligt av i kosten men B12 är ett bra tillägg, ett vitamin som är mycket viktigt för vegetarianer och veganer. B12 bidrar till cellernas ämnesomsättning. Slutligen finner vi svartpeppar under det patenterade extraktet ”BioPerine”. I svartpeppar finns ämnet piperin som hjälper kroppen att ta upp andra ämnen vid gemensamt intag.

Slutsats

Bodyfat Burner kommer med all sannolikhet att hjälpa dig gå ner i vikt. Vi vill inte översälja produkten, för övrig kost och tärning är såklart alltid viktigaste. Men innehållet är mycket bra och i tillräcklig mängd för att göra skillnad. Priset är däremot ganska högt, mellan 6 och 20 kr per portion beroende på hur många kapslar du tar dagligen. Men om du vill satsa under en period så rekommenderar vi Bodyfat Burner.

2. Protein.se Bodyfat Burner
4.6
Protein.se

3. Core Green Tea

4.5
Bästa billiga

"Lättöverskådligt innehåll med vetenskapligt stöd"

Storlek

60 kapslar

Kapslar per portion

1 kapsel

Antal portioner

60 portioner

Primär förbrännare

Grönt Te
 • Grönt te och koffein är båda tillförlitliga ämnen
 • Mycket bra portionspris
 • Erbjuder inget mer än en kopp grönt te

Recension

Core Green Tea innehåller som man kan gissa sig till grönt te. Grönt te har idag gått från en fittnessfluga till respekterad hälsodryck. För cirka 5-7 år sedan var tilltron till grönt te stor, mirakeldrycken som hjälpte dig att rasa i vikt och boosta dina träningsresultat till nya höjder. Men vi hittar faktiskt inga ämnen på lagens rätta sida som förändrar kroppen över några veckors tid. Men med det sagt så har grönt te visat sig ha flera nyttiga hälsofördelar, så vare sig du intar grönt te per kapsel eller kopp så är det en god vana.

Innehåll

Grönt te har i studier visat på en förbrännande effekt. Detta är inte, som tidigare påståtts, tack vare koffeinet i grönt te utan beror på innehållet av de viktiga polyfenolerna. Polyfenoler är antioxidanter som du hittar i frukt, kaffe, vissa teer, kakao, grönsaker med mera. Dessa antioxidanter har visat sig ha goda antiinflammatoriska egenskaper och även kopplats till ett förlängt liv (i den mån att de motverkar cancer och hjärt-kärlsjukdomar). Och det är polyfenolerna som ligger bakom den höjda förbränningen i kroppen.

Tabell över innehåll i Core Green Tea

Utöver grönt te innehåller Core Green Tea även extra koffein, motsvarande en kopp kaffe per kapsel. Om du är noga med att räkna på ditt koffeinintag så tänk på att grönt te också innehåller koffein, cirka 15 mg. Koffein tillför som vi vet energi vilket kan leda till högre kaloriförbränning och intensivare träningspass.

Sammanfattning

Core Green Tea innehåller endast grönt te och lite extra tillsatt koffein. Det gör att produkten är enkel att förstå och lämpar sig väl för dig som vill ha extra bra koll på vad du stoppar i dig. Både grönt te och koffein har studerats i viktnedgångssammanhang och uppvisat goda resultat. Core Green Tea är därtill billigt, knappt 2 kronor per portion. Effekten är inte påtaglig, men över tid så kommer produkten hjälpa dig att nå dina mål.

3. Core Green Tea
4.5
Svenskt kosttillskott

4. Dragon Fire Fettförbrännare

4.4
Bäst för dig som tränar

"Potent innehåll till något högre pris"

Storlek

90 kapslar

Kapslar per portion

3 kapslar

Antal portioner

30 portioner

Primär förbrännare

Koffein / kolin
 • Högdoserat innehåll
 • Flera unika ingredienser
 • Högt portionspris
 • Vissa biverkningar kan uppstå

Recension

Dragon Fire Fettförbrännare från Viking Power har onekligen ett namn och en grafisk profil som får en att höja förväntningarna. Det är inga lyckopiller som får dig mjuk och mysig utan här ska satsas och satsas hårt. Produkten kombinerar fettförbrännande egenskaper med innehållet i en PWO. Rikligt med koffein, capsaicin, grönt te och kolin ger dig egentligen allt ett kosttillskott kan erbjuda för att lyckas med hård träning och maxa förbränningen.

Innehåll

Koffeinhalten går inte av för hackor, på hela 350 mg per dosering så överskrider den Livsmedelsverkets rekommendationer. Prova en lägre dosering initialt och avstå gärna kaffe och koffein i övrigt. När du hittar en nivå som fungerar för dig så kan du höja stegvis. Inta inte höga doser av koffein varje dag i långa perioder, det kan leda till sömnproblem, yrsel och magproblem.

Grönt te har vi gått igenom i tidigare recensioner, så vi nämner bara kort att det är ett ämne som visat sig ha positiv inverkan på förbränningen. Samma sak med capsaicin som finns i spanskpeppar. Dragon Fire innehåller även Carcinia Cambogia (eller Gummi-gutta som växten även kallas), vindruvkärnextrakt och kidneyböneextrakt. Dessa innehåller de viktiga polyfenolerna, med andra ord antioxidanter vars egenskap bland annat är att hämma insulinpåslaget vilket i sin tur gynnar förbränningen.

Tabell över innehåll i Dragon Fire Fettförbrännare

I innehållsförteckningen ser vi även piperin, alltså svartpepparextrakt, ett ämne som tillsätts för att hjälpa kroppen ta upp andra ämnen. Tack vare piperin så kan kroppen lättare tillgodogöra sig ämnena i tillskottet. Slutligen innehåller Dragon Fire även biotin och zink, en vitamin och en mineral som båda bidrar till en normal kolhydrat- och fettomsättning.

Sammanfattning

En gedigen innehållsförteckning med flera intressanta och i vissa fall unika ingredienser gör Viking Powers Dragon Fire till en intressant kandidat. Framför allt för dig som testat andra fettförbrännare men inte riktigt hittat hem. Här erbjuds en unik produkt med nya möjligheter, lyssna bara på det namnet; Viking Power Dragon Fire fettförbrännare, såklart den kommer funka. I vårt test hade vi goda erfarenheter av Dragon Fire, men vi har hört om huvudvärk och halsbränna som en reaktion av att använda produkten. Den är absolut potent, men prova dig fram med doseringen. En nedsida är också priset, cirka 10 kronor per dosering (om du tar full styrka) gör Dragon Fire till en av de dyrare fettförbrännarna.

4. Dragon Fire Fettförbrännare
4.4
MM Sports

5. GAAM Burn 24h Fatburning

4.2

"Tillförlitliga ingredienser i hög koncentration"

Storlek

90 kapslar

Kapslar per portion

3 kapslar

Antal portioner

30 portioner

Primär förbrännare

Capsaicin

Recension

GAAM Burn AM är framtagen och tillverkad här i Sverige av GAAM Nutrition. Fettförbrännaren är särskilt framtagen för att tas i kombination med träning och höjer förbränningen samtidigt som den ger energi till träningspassen. Innehållet består av klassiska och välbeprövade ingredienser som koffein och capsaicin.

Innehåll

Eftersom koffeinhalten ligger på 250 mg så passar det bäst att ta Burn AM på morgonen som namnet antyder, alternativt innan träning om du inte tränar sent på kvällen. Det beror såklart på hur känslig du är för koffein, men 250 mg motsvarar ungefär 3 stora koppar kaffe. Burn AM är också rik på grönt te-extrakt som innehåller en del koffein. Grönt te ökar även förbränningen i kroppen och medför dessutom en rad hälsofördelar. Noteringen om 45 % EGCG innebär att extraktet innehåller 45 % polyfenol, den kemiska ämnesklassen som rymmer flera olika ämnen som tros vara anledningen till det gröna teets hälsoegenskaper.

Tabell över innehåll i GAAM Burn AM

Capsaicin, som finns i cayennepepparn, samt ACAR (Acetyl L-Karnitin) har både förknippats med högre energiomsättning och därmed viktnedgång. ACAR är en aminosyra som ofta används i viktnedgångsprodukter. Aminosyra har flera bevarande egenskaper på både psyke och kropp. Garcinia Cambogia har tillsats för sina aptithämmande och antifettbildande attribut. Garcinia Cambogia är ett intressant ämne men som alldeles nyligen har börjat studerats.

Sammanfattning

Effekten hos GAAM Burn AM märks tydligast på aptiten och koffeinet. Så länge du inte har byggt upp en hög tolerans mot koffein så kommer du att märka av ett energipåslag när du tar Burn AM. Och aptiten kommer att hämmas, det vittnade alla testpersoner om, framför allt sötsuget gick ner. Portionspriset ligger på runt 8 kronor vilket är helt okey. Vi uppskattat att innehållet i Burn AM är rakt på sak, ett fåtal välfungerande ämnen till hög koncentration gör att vi rekommenderar Burn AM som topp fem fettförbrännare.

5. GAAM Burn 24h Fatburning
4.2
Proteinbolaget

6. Core Synephrine

4.2

Storlek

120 tabletter

Kapslar per portion

1 tablett

Antal portioner

120 portioner

Primär förbrännare

Synefrin
 • Snabbt uppiggande effekt
 • Koffeinfritt alternativ
 • Synefrin är inte ett noga undersökt ämne

7. GAAM Candy Series Burn

4.2

Storlek

240 g

Kapslar per portion

-

Antal portioner

30 portioner

Primär förbrännare

Koffein
 • Flera unika och goda smaker
 • Snabbt uppiggande effekt
 • Kan upplevas som för söta för vissa

8. Core Carnitine

4.0

Storlek

60 kapslar

Kapslar per portion

2 kapslar

Antal portioner

30 portioner

Primär förbrännare

L-Karnitin
 • Okomplicerat riskfritt innehåll
 • L-karnitin fungerar inte för alla

9. Jacked Ripped Caps

3.9

Storlek

120 kapslar

Kapslar per portion

2 kapslar

Antal portioner

60 portioner

Primär förbrännare

Hallonketoner
 • Svenskproducerad
 • Bra pris
 • Brett innehåll
 • Inte särskilt aptitdämpande

10. Chained Nutrition Ripped Hardcore

3.9

Storlek

90 kapslar

Kapslar per portion

1 kapsel

Antal portioner

90 portioner

Primär förbrännare

Koffein & zingiber
 • Innehåller flera verkningsfulla ingredienser
 • Bra pris sett till stort antal portioner
 • Kan orsaka halsbränna

Köpguide Fettförbrännare - Tips för ett lyckat köp

Få är lyckliga vinnare i genlotteriet med en snabb metabolism. För de flesta krävs en stor ansträngning varje dag för att hålla kalorierna i schack och undvika viktuppgång. Att gå ner i vikt är desto svårare för många av oss. Fettförbrännare kan hjälpa dig att både tappa kilon och hindra dig från att gå upp i vikt. Men hur fungerar fettförbrännare? Det finns grovt indelat fyra olika typer av fetförbrännare som fungerar på lite olika sätt, låt oss ta en närmre titt.

Aptitdämpare

Att dämpa aptiten är ett säkert sätt att minska på koloriintaget över dagen. Det finns flera olika ämnen som bidrar till minskad aptit och som fungerar väl. Denna typ av fettförbrännare är perfekt för dig som sköter kost och träning men behöver lite extra hjälp på traven. Att skippa den där bullen till eftermiddagsfikat eller skålen chips på kvällen gör stor skillnad på ditt totala dagsintag. Aptitdämpare hjälper dig alltså att äta bara det som du har planerat äta och gör det därmed lättare för dig att hålla dig till din rutin.

Termogena fettförbrännare

Den mest populära fettförbrännaren är den termogena fettförbrännaren. Detta tillskott gör att kroppen förbrukar mer kalorier över dagen, alltså även när du inte tränar. Detta sker då kroppens temperatur höjs något och därmed ökar energibehovet och ämnesomsättningen. Det bästa exemplet är koffein, som höjer pulsen och ökar nedbrytningen av kalorier.

Kolhydratblockerare

Kolhydratblockerare är ett omtalat tillskott som vissa säger fungerar utmärkt och andra säger är ren bluff. Kolhydratblockeraren är tänkt att hindra absorberingen av kolhydrater och ibland även fett. Detta sker genom att kroppen transporterar kolhydrater och fett till andra delar av kroppen där de snabbare bryts ner. L-karnatin är en kolhydratsblockerare som ofta förekommer i fettförbrännare.

Sköldkörtelregulatorer

Sköldkörtelns viktigaste funktion är att reglera ämnesomsättningen. En hormonell obalans i sköldkörteln kan leda till en långsam och ineffektiv ämnesomsättning. Att då tillföra signalsubstanser som behövs för att skynda på ämnesomsättningen är tanken bakom sköldkörtelreglerande fettförbrännare. Guggulsteron och forskolin är två ämnen som huvudsakligen tillförs för att skynda på sköldkörteln.

Vad ska en fettförbrännare innehålla?

Fettförbrännare kan innehålla en lång rad olika ämnen. Från vitaminer och mineraler till örter och växtextrakt, men även aminosyror och artificiella ämnen. Det är viktigt av flera anledningar att se över innehållsförteckningen på de tillskott du planerar att köpa, vilseleds inte av de ofta korta och upphausade produktbeskrivningarna på butikernas hemsidor. Dels ska du ha koll på att du inte får i dig för mycket av vissa ämnen, många vitaminer återkommer i flera tillskott och det kan därför vara lätt att överdosera. Men framför allt ska du undersöka om produktens innehåll har vetenskapligt stöd, eller som minst ett starkt anekdotiskt stöd.

Koffein – Koffein finns i nästan alla fettförbrännare och som enskilda tabletter, och det är inte så konstigt. Ämnet har studerats noga och har en påvisad effekt på kroppens ämnesomsättning. Koffein ökar nämligen din förbränning under vila, vilket innebär att kroppen använder upp fler kalorier oavsett om du tränar eller inte. Lägg därtill på träning så har du ett recept för framgång. Om du dricker kaffe till vardags så bör du räkna på hur mycket koffein du får i dig. Livsmedelsverket rekommenderar att inte överstiga 300 mg, men runt 4 mg per kilo kroppsvikt anses som säkert.

Grönt te – Grönt te innehåller ämnet katekiner, som likt koffein påskyndar den grundläggande ämnesomsättningen. Katekiner medför flera andra hälsofördelar, bland annat ett ökat skydd mot UV-strålning och vissa tumörer. Grönt te förekommer därför i flera olika kosttillskott, bland annat viktnedgångsprodukter där det visat sig särskilt effektivt mot bukfett.

Synefrin – Synefrin är ett ämne som ganska ofta förekommer i fettförbrännare. Ämnet återfinns naturligt i vissa citrusfrukter men kan också tillverkas på syntetisk väg. Genom att höja lipolysen (ämnesomsättningsprocess som bryter ner fett) kan synefrin hjälpa dig att gå ner i vikt. Synefrin agerar även som en mild aptitdämpare. Var noga med att inte överstiga Livsmedelsverkets råd om 40 mg synefrin per dag, det kan innebära långsiktiga hälsoproblem.

Grönt kaffe – Gröna kaffebönor är fermenterade bönor istället för rostade. Dessa innehåller därför betydligt högre halter av klorogensyra. Denna syra medför flera hälsofördelar och är ett intressant ämne som studeras ivrigt idag. Sänkt blodtryck, förbättrad cirkulation och påskyndad nedbrytning av fett är några av fördelarna som tros kunna förknippas med grönt kaffe. Idag finns dock endast ett fåtal studier på ämnet och ingen av dem är långsiktiga. Ett intressant ämne, men ingen garanti för viktnedgång.

Hallonketoner – Ketoner från hallon brukade vara ”go-to” för viktminskningspreparat. Ämnet står sig starkt än idag men har tappat sin forna glans. Studier har inte kunnat påvisa en tydlig effekt på människor och hallonketoner lever mest på gamla meriter och anekdotisk bevisföring. Men än idag återkommer i hallonketoner i var och var annan fettförbrännare. Summa summarum: testa och experimentera själv men sätt inte för stor tilltro till ämnet.

Garcinia Cambogia – Denna frukt sägs blocka kroppens förmåga att skapa fett samtidigt som den lindrar din aptit. Garcinia Cambogia har prisats som den slutgiltiga och ultimata hälsomaten men den lever inte riktigt upp till sin hype. Studier har visat att frukten faktiskt hjälper dig att gå ner i vikt, men skillnaden mellan kontrollgrupp och placebogrupp är så liten så att det knappast är värt pengarna. Frukten ska dock tillföra flera andra hälsofördelar så du lär knappast ta skada av att äta den (rå eller som kosttillskott), men välj inte ett kosttillskott som helt förlitar sig på Garcinia Cambogia.

Produktjämförelse

ProduktStorlekKapslar per portionAntal portionerPrimär förbrännare
Burn x10
4.7
120 kapslar2 kapslar60 portionerKoffein
Protein.se Bodyfat Burner
4.6
150 kapslar2-4 kapslar37-75 portionerKoffein
Core Green Tea
4.5
60 kapslar1 kapsel60 portionerGrönt Te
Dragon Fire Fettförbrännare
4.4
90 kapslar3 kapslar30 portionerKoffein / kolin
GAAM Burn 24h Fatburning
4.2
90 kapslar3 kapslar30 portionerCapsaicin
Core Synephrine
4.2
120 tabletter1 tablett120 portionerSynefrin
GAAM Candy Series Burn
4.2
240 g-30 portionerKoffein
Core Carnitine
4.0
60 kapslar2 kapslar30 portionerL-Karnitin
Jacked Ripped Caps
3.9
120 kapslar2 kapslar60 portionerHallonketoner
Chained Nutrition Ripped Hardcore
3.9
90 kapslar1 kapsel90 portionerKoffein & zingiber

Vanliga frågor om Fettförbrännare

Vad tycker du om den här artikeln?

Betyg 4.2 / 5 (41 röster)

Läs några av våra liknande artiklar