TesterGainer

Gainer - De 10 bästa valen testade och presenterade

Senast uppdaterad: 2023-05-04

Att använda gainer är ett enkelt och effektivt sätt att snabbt få i sig energi efter ett hårt gympass. Marknaden har överflödats med olika märken och skillnader i innehåll, men den stora frågan är om man kan få bättre eller sämre effekt med olika gainers? Vi har testat ett flertal olika märken och rett ut vad det finns för skillnader mellan dessa samt sammanställt en topplista med våra favoriter.

Testets utförande och undersökning

En gainer ska snabbt kunna ge mycket energi till kroppen. Samtidigt ska energin inte vara för onyttig, men också enklare att få med sig än ett mellanmål. För att reda ut vilka gainers som är värdiga att vara med i vår lista över bästa gainers har vi tagit fram kriterier som måste uppfyllas med goda resultat. Vid de praktiska testerna blandades gainern med den rekommenderade mängden vatten för just den gainer. Undersökningen och testet kan sammanfattas med följande punkter:

 • Smak – Hur är smaken hos gainern? Eftersom en gainer till stor del består av kolhydrater och energi har man goda marginaler att få till något som smakar naturligt och gott. Vi har höga krav på smaken som är en av grundbultarna i betygsättningen.
 • Konsistens – Som med de flesta pulver där skoporna är stora, är det viktigt med hur väl pulvret löses upp i vätska. Bildas klumpar lätt eller måste man skaka
 • Innehåll – De två primära ämnena i en gainer är kolhydrater och protein. Hur är balansen mellan dessa och hur väl passar det en gainers profil? Hur ser den övriga sammanställningen av innehåll ut?
 • Effekt – Hur upplevs återhämtningen och är det lättare att lägga på sig massa efter att gainern har använts?
 • Pris – Priset ska stå väl i relation till andra gainers, men även till vanligt livsmedel. Om vanligt livsmedel är billigare och nästan kan fylla samma syfte finns det inget större värde hos en gainer.

Hela topplistan

Bäst i test gainer

1. GAAM 100% MASS Premium

4.5
Storlek
1 kg
Kcal per 100 g
432 kcal
Proteinhalt
25 %
Smaker
9
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej

Inledning

Gainern från GAAM i form av 100% MASS Premium har tagit kalorierna till nästa nivå, för att alla som är i behov av dessa ska få det de behöver. GAAM är kända för sin smaksättning och för att få till goda smaker krävs i vissa fall en del socker och kalorier som i vanliga fall kan tillföra något onödigt till en produkt. Nu handlar det istället om en gainer vars främsta uppgift är just extra tillförsel av primärt kalorier. Med fria tyglar på kalorifronten kan det inte gå fel för GAAMs del.

Innehåll

100% MASS premium är en riktig kaloribomb visar det sig så fort man lägger ögonen på innehållsförteckningen.

Innehållsförteckning för GAAM 100% MASS Premium
Innehållsförteckning för GAAM 100% MASS Premium

Detta säger vi alltså i positiv bemärkelse eftersom det är precis det en gainer ska vara. Med sina 432 kcal per 100 g är detta en av de tyngre produkterna bland gainers som vi har testat. Proteinhalten landar på 25% vilket är på en lagom nivå, även om det aldrig skadar med mer om möjligt.

Aminosyraprofilen som hittas hos gainern är intressant och den innehåller totalt 18 aminosyror. De fyra största i fallande ordning är glutamin, asparaginsyra, leucin och lysin. Dessa fyra tillsammans står för ca hälften av aminosyrorna om man ser till deras mängd. Med denna kombination får man både i sig viktiga byggstenar till proteiner men man hjälper också kroppen att enklare ta upp näring.

Smakerna som ess i rockärmen

I dagsläget finns det 9 smaker att välja bland. Alla smaker har en söt framtoning på ett eller annat sätt, som efter ett tungt pass brukar passa bra i munnen när kroppen skriker efter näring. De smaker vi kommer att recensera är smaken chocolate ball och salted caramel.

Smaken chocolate ball smakade som en lite sötare chokladboll. En extremt lyckad smak precis efter träningen men eventuellt lite för söt för att ta som mellanmål. Sötman går att reglera genom att ha i mer vatten eller mjölk. Smaken salted caramel var även den god och påminde lite om hemmagjord godis. Den saltade delen hade fått vara lite mindre saltig men det handlar mest om personliga preferenser.

Både chocolate ball och salted caramel löstes upp utan bekymmer trots de stora skoporna på 100 g. Inga klumpar förekom och enbart en liten mängd fastnade på botten som gick att skaka loss.

Utöver dessa två smaker finns det ett stort antal fler att välja bland. Vissa smaker kommer och går vilket gör att det finns mycket variation, men ibland kan man också råka ut för att favoritsmaken råkar försvinna.

Enkelt att gå upp i vikt

Våra testpersoner som provade GAAM 100% MASS Premium i två månader rapporterade goda resultat. Gruppen gick i snitt upp 5 kg och kunde antingen lyfta lite tyngre eller med högre intensitet efter perioden.

Slutsats

GAAM 100% MASS Premium är en gainer som presterar på topp. Några av de viktigaste aspekterna, smak, kalorier, protein och pris får alla höga poäng vilket vid en sammanslagning resulterar i en första plats och titeln bäst i test. Vissa smaker kommer helt enkelt inte att falla alla i smaken, men som tur är finns det många fler alternativ att välja bland. Annars finns det inte mycket negativt att anmärka utan produkten håller en ypperligt hög klass.

 • Lågt pris utan att tumma på kvalitén
 • Innehåller flera aminosyror
 • Stort urval av goda smaker
 • God balans mellan protein och kolhydrater
 • Vissa smaker lite väl söta
Bästa billiga gainer

2. Star Nutrition Supreme Mass

4.4
Storlek
1,53 kg
Kcal per 100 g
385 kcal
Proteinhalt
24 %
Smaker
7
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej

Inledning

Supreme Mass från Star nutrition är en gainer i serien Supreme som förekommer flitigt bland flera andra kosttillskott förutom just denna gainer som vi ska recensera idag. Det som generellt kännetecknar Supreme produkter är en balans mellan pris och prestation vilket vi även hoppas är fallet med denna gainer.

Innehåll

Supreme mass kommer i en lite större påse än vi normalt är vana vid. Istället för en påse på 1 kg får vi här specifika 1530 g av gainer. Priset är därför också lite högre, men på ett sådant sätt att vi får mer gainer per peng och kg jämfört med andra tillverkare. Detta medför att vi redan här har en riktigt prisvärd produkt.

Innehållsförteckning för Star Nutrition Supreme Mass
Innehållsförteckning för Star Nutrition Supreme Mass

Innehållsförteckningen bjuder inte på något speciellt utan har det viktigaste en gainer ska ha. En portion på 100 g ger 385 kcal där basen i dessa kalorier kommer från kolhydrater om 67 g. Halten protein är 24% men kan variera med ca en halv procent beroende på vilken smak man har valt, dvs inga större variationer oavsett smak.

Smak

Vi har testat smakerna mintchoklad och banan. Den kompletta listan med smaker adderas upp till 7 st olika smaker. Det här är ett gäng ”normala” smaker utan märkliga eller spännande blandningar som kan slå väldigt fel, utan en standardiserad lista med uppskattade smaker generellt.

Både mintchokladen och banansmaken drog väldigt jämt. Mintchoklad smakade aningen sötare och påminde lite om en av marabous mintchoklader eller en mindre söt After Eight godis. Banansmaken var även den väldigt god trots att det artificiella kunde komma fram lite grann även om det inte var på ett obehagligt sätt.

Gainern gjorde sig bra med både vatten och mjölk. Med mjölk blev det sötare och tjockare. Här kan man späda ut efter smak för att få det både mildare och lite mindre tjockt. Drycken var inte helt klumpfri men efter lite extra skakande kunde vi bli av med de största klumparna. Blandningen var även lite för tjock för vår smak om man följde rekommendationerna 2-2.7 dl vätska men det kunde enkelt lösas med mer vätska.

En balanserad gainer

Efter två månaders provande finns det en del mer att säga om den här gainern. Den upplevda mättnaden känns större jämfört med andra gainerns som har högre kalorivärde. Viktuppgången var inte lika stor som vi förväntade oss utan landade på ca 3,5 kg.

Däremot är vi överraskade över den ökade orken på gymmet. Även fast inga nya personrekord sattes var det mycket enklare att fortsätta pusha och klara fler reps mot slutet av testperioden. Även efter de vanliga passen fanns det kvar outnyttjad energi som på grund av tidsbrist inte utnyttjades. Den som har tid kan få ut mer från sitt gymmande eller tränande.

Slutsats

Star Nutrition Supreme Mass är en högst prisvärd gainer. Den har inte det bästa innehållet men när hänsyn tas till pris får man en gainer som kommer att tillfredsställa de grundläggande behoven. Det finns flera vanliga smaker att välja bland där man måste vara riktigt kräsen för att inte hitta någon som passar. Är man ny till gainers och enbart vill prova utan att satsa några större summor på något man inte känner till är Supreme Mass ett fint förstaval.

 • Proteinet består till stor del av aminosyror
 • Hög prisvärdhet
 • Naturliga smaker
 • Lågt laktosvärde
 • Ingen skopa i påsen
 • Kan klumpa sig något vid dålig blandning
Bästa gainer med hög proteinhalt

3. Body Science Milk & Oats

4.3
Storlek
1 kg
Kcal per 100 g
376 kcal
Proteinhalt
37 %
Smaker
3
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej

Inledning

De flesta gainers är väldigt lika varandra med smaken som den största skillnaden. Milk & Oats från Body Science kommer dock med en liten fördel som vi saknar hos de flesta andra gainers, nämligen den höga halten protein.

Innehåll

Det kanske inte är helt korrekt att kalla Milk & Oats för en ren gainer och hos butikerna brukar den marknadsföras som en måltidsersättning. Anledningen är att den inte riktigt är lika rik på kalorier som en vanlig gainer, men väger istället upp det med att ha en nästan dubbelt så hög proteinhalt.

Innehållsförteckning för Body Science Milk & Oats
Innehållsförteckning för Body Science Milk & Oats

Skopar man upp 100 g av pulvret resulterar detta i 376 kcal. Inte de högsta värdena om man enbart har som fokus att lägga på sig massa. Ser man till mängden protein ser det desto ljusare ut. Halten protein ligger på 37 % vilket är långt över vad en vanlig gainer har. Därför skulle det vara mer korrekt att kalla Milk & Oats för någon sorts blandning mellan ett proteinpulver och en gainer.

Smak

Smakutbudet för Milk & Oats är litet och landar enbart på 3 stycken. Dock har alla 3 smaker fått glädjande betyg. Den här gången var vi tvungna att testa två snarlika smaker eftersom den tredje var slut. Smakerna vi testade var Dark Chocolate och Banana Chocolate. Den tredje smaken som var slut var Creamy Apple Pie.

Dark Chocolate gav en lagom söt, chokladig upplevelse. Delen dark skulle man dock kunna stryka eftersom den inte är särskilt mörk i smaken, även om den är väldigt god. Vi hade vissa problem med klumpbildning men konsistensen var annars utmärkt. Lagom tjock men med möjlighet att späda ut.

Banana Chocolate var även den god, dock mildare i smaken på både banan- och chokladfronten. Även här fanns det en tendens till viss klumpbildning, som dock går att skaka sig igenom.

Protein som grund

Det är få som enbart har som mål att gå upp i vikt utan att få ut något annat av viktökningen. Många tänker att det är viktigt att ha en god grund med näring för att kunna bygga muskler på bästa möjliga sätt, och det är bland dessa personer som Milk & Oats har en stor fördel. Man får en hel del näring men det är trots allt proteinet som är den viktigaste byggstenen, och det får man i mängder här och inte hos de flesta andra gainers.

Slutsats

Body Science Milk & Oats sticker märkbart ut med sin riktigt höga halt protein för att inte vara ett rent proteinpulver. För nybörjare är det särskilt viktigt med mer protein istället för kalorier, för att inte riskera en okontrollerad viktökning som inte gav annat än just mer vikt.

Inga produkter är perfekta och det samma gäller den här produkten. Den höga halten protein lägger på ett stort prispåslag vilket gör den dyrare än andra gainers, men billigare än andra proteinpulver. Vi anser att produkten är perfekt för nybörjare som både vill lägga på en del vikt men också kunna bygga muskler så gott det går. Det finns få smaker att välja bland i dagsläget, men de få som finns uppskattas inte bara av oss, men av flera andra köpare.

 • Hög proteinhalt
 • Blandar sig väl tillsammans med annan livsmedel
 • Goda smaker
 • Hade fått ha något högre kalorivärden
Bästa vegetariska gainer

4. Better You Vegetarisk Gainer

4.2
Storlek
1 kg
Kcal per 100 g
315 kcal
Proteinhalt
30 %
Smaker
3
Förpackning
Burk
Vegansk
Ja

Inledning

Better You Vegetarisk Gainer är precis som ni redan har gissat, en gainer baserad på vegetariska metoder. Den här vegetariska gainern kommer glädjande nog i en burk med lock istället för en påse, och i tre olika smaker; choklad, jordgubb och vanilj/päron.

Innehåll

När vi går igenom innehållsförteckningen blir vi lite osäkra på varför gainern inte är vegansk istället för vegetarisk, för att kunna rikta sig till en ännu större kundgrupp. De ingredienser vi ser är alla från växtriket men sedan finns en punkt som inte har utvecklats och det är där det enbart står ”aromer”. Det skulle kunna vara denna lilla punkt som på något sätt kopplas till djurriket.

Om vi istället ser till vad gainern innehåller i form av energi och liknande är vi inte helt nöjda. Per 100 g pulver får vi enbart 315 kcal vilket är bland de lägsta för att vara en gainer. Både mängden fett och sockerarter bland kolhydraterna är lågt. Samtidigt är inte växtriket känt för att vara kaloritungt så en del av förklaringen ligger nog där.

Innehållsförteckning för Better You Vegetarisk Gainer
Innehållsförteckning för Better You Vegetarisk Gainer

Fokuserar vi istället på proteinet ser det ljusare ut. Det skadar aldrig med en större andel protein i en gainer. I den här gainern har vi 30 % protein vilket är lite över snittet.

Smak och känsla

Av de tre smakerna som finns har vi provat smakerna Jordgubb och Vanilj/päron. Den här gainern är inte riktigt söt på samma sätt som en gainer brukar vara, utan sötman är mer i bakgrunden. Kärnsmaken är lite vag även om den finns där. Jordgubb smakar inte starkt jordgubb, men smaken som ändå finns är bra. För vanilj/päron kommer päronen smaken fram relativt starkt och vaniljen sekundär. Smakerna kunde ha varit lite bättre tycker vi.

Konsistensen är det inga större fel på. I vissa fall lite grynig men med få klumpar. En del kan dock fastna i botten på en shaker. En intressant notering är att mättnadskänslan trots allt är hög även om gainern jämfört med andra inte har lika många kalorier.

Slutsats

Det kostar i många fall fortfarande extra med veganska eller vegetariska produkter. Better You Vegetarisk Gainer är ett tydligt exempel där priset kan som värst vara dubbelt så högt jämfört med flera andra jämförbara ickevegetariska produkter.

Vi hade önskat fler kalorier per portion men är däremot nöjda med mängden protein. Smakerna är få och lite annorlunda, de kan passa vissa men inte andra. För att vara en vegetarisk gainer är vi dock nöjda. De finns en del utvecklingsmöjligheter men tills vidare rekommenderar vi denna.

 • Helt vegansk
 • Högt proteininnehåll
 • Väldigt högt pris
 • Något lågt kalorivärde
 • Kräver mer blandning för att bli helt klumpfri
Bästa allsidiga gainer

5. Aware Real Meal

4.2
Storlek
1,25 kg
Kcal per 100 g
446 kcal
Proteinhalt
36 %
Smaker
2
Förpackning
Burk
Vegansk
Nej

Inledning

Real Meal från Aware Nutrition säljs inte som en gainer, men med tanke på den goda sammansättningen och energivärdet har vi ändå tagit med den, och kallar den gärna själva för en gainer. Gainern kommer i en trevlig, genomskinlig burk, där delen med burk blir tyvärr allt ovanligare.

Innehåll

Real Meal är verkligen som en måltid, gånger två. Detta är en av de mer massiva produkterna bland gainers som vi har med på vår lista.

Innehållsförteckning för Aware Real Meal
Innehållsförteckning för Aware Real Meal

Med sina 446 kcal per 100 g liknar man näringsvärdet hos chips, men istället för att nästan allt är fett har man istället ingredienser från ägg, havre, majs, kokosnöt med mera. Detta resulterar även i en stor mängd protein där denna landar på 36 %.

Vad denna gainer har som många andra har glömt, är en del vitaminer och mineraler. Istället för att gå igenom hela listan nämner vi de 4 främsta sett till RDI per portion. Dessa är Vitamin B12, B6, riboflavin och pantotensyra.

Smak

Av de två smakerna som finns att välja på, Salted Caramel och Delicious Chocolate var det enbart den senare som inte var slutsåld, och som därmed testades. Pulvret blandades med vatten som gav en lagom tjock och fin konsistens. Chokladsmaken var söt, men inte för söt. Vi hade faktiskt ingen klumpbildning, varken i själva vätskan eller på botten vilket var imponerande.

Maximala gains

Är man inte rädd för att gå upp lite mer i vikt än vad man först hade planerat och på så sätt få alla byggstenar för att optimalt bygga muskler är Real Meal en het kandidat. Nybörjare som vill bygga muskler bör vara lite mer försiktiga med den här gainern. Kaloriinnehållet gör att det är enkelt att gå upp i vikt om man inte är rutinerad på gymmet. Resultat är trots allt en kombination av träning och kost, och slarvar man med träningen får man istället i sig nästan lika mycket kalorier som i chips utan att få de andra positiva effekterna som finns i gainern.

Slutsats

Det här är en gainer som är hög på både kalorier och protein. Perfekt som grund för någon som tränar väldigt mycket. Få smaker i utbudet men den vi testade var god och helt klumpfri. Priset är en del högre än för andra gainerns, men det man betalar för är den stora mängden protein. Man ska heller inte glömma att burken är på 1.25 kg istället för 1 kg vilket gör att den inte längre är allt för mycket dyrare. Vi är mycket nöjda med Real Meal men önskar att den skulle komma ner i pris.

 • Goda smaker
 • Stor burk
 • Hög halt protein och kalorier
 • Få smaker
Bästa gainer för känslig mage

6. Core Gainer

4.2
Storlek
1,6 kg
Kcal per 100 g
409 kcal
Proteinhalt
21,5 %
Smaker
5
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej
 • Tillsatt kreatin och mineraler
 • Hög mängd kalorier
 • Goda men söta smaker
 • Något låg proteinhalt

7. Elit Nutrition - Elit Gainer

4.2
Storlek
5 kg
Kcal per 100 g
451 kcal
Proteinhalt
25 %
Smaker
6
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej
 • Högt kalorivärde
 • Helt laktosfri
 • Tillsatt Omega 3
 • Hade gärna fått ha något högre proteinhalt
 • Kräver att shakern skakas lite extra för att få en klumpfri dryck

8. Body Science Gainer

4.1
Storlek
1,5 kg
Kcal per 100 g
391
Proteinhalt
25 %
Smaker
6
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej
 • God proteinprofil
 • Lättblandad
 • Tillsatt laktas - Bra för laktosintoleranta
 • Få smaker
 • Påsen svår att få helt lufttät ibland

9. Optimum Nutrition Serious Mass

4.0
Storlek
5,5 kg
Kcal per 100 g
378 kcal
Proteinhalt
15 %
Smaker
7
Förpackning
Påse
Vegansk
Nej
 • Utmärkt för att snabbt gå upp i vikt
 • God bas med vitaminer och mineraler utöver kalorierna
 • Låg proteinhalt

10. Womens Best Complex Weight Gainer

3.8
Storlek
1,3 kg
Kcal per 100 g
404 kcal
Proteinhalt
31 %
Smaker
2
Förpackning
Burk
Vegansk
Nej
 • Hög proteinhalt
 • Låg halt socker
 • Högt pris
 • Enbart 2 smaker
 • Marknadsförs specifikt för kvinnor utan att ha några särskilda ämnen för kvinnor

Köpguide Gainer - Tips för ett lyckat köp

Med vår köpguide tänker vi att den som inte kan så mycket om gainers kan med enkla sammanfattningar lära sig tillräckligt mycket för att kunna avgöra om man faktiskt behöver en gainer eller inte. Tror man sig behöva en gainer vill vi också hjälpa till med att köpet ska bli perfekt direkt.

Smak

En av de viktigaste aspekterna med en gainer är faktiskt smaken. En gainer är inte ett piller utan ett pulver som ofta blandas med en dryck. Eftersom kalorier inte kan packas hur tätt som helst kommer man att behöva ta mer av ämnet än jämfört med kreatin där behovet bara är några få gram. Om man behöver få i sig mycket av något och det inte smakar särskilt gott, kommer det inte att bli någon lätt uppgift.

Flera olika märken av gainer som ska ha samma smak, kommer inte att smaka samma. Att göra en kvick undersökning i kommentarsfältet för den produkten som verkar bäst kan ge många ledtrådar om smaken. Smaken är nämligen en av de vanligaste punkterna människor kritiserar.

Målet med träningen

En viktig fråga att ställa sig innan man börjar använda en gainer är vad målet med träningen är? Ett vanligt misstag är att överkonsumera kalorier och glömma bort proteinerna. En gainer är en kaloribomb vilket gör att man kan gå upp i vikt onödigt mycket om man inte har någon plan med träningen. En gainer passar främst till de som har en mycket hög naturlig förbränning och vill påskynda återhämtning efter träning, och de som tränar intensivt på gym flera dagar i veckan.

Förbränner man inte en stor del av energin man stoppar i sig, kommer en viktökning att ske snabbt. Vi rekommenderar att man alltid börjar med proteinpulver som är det viktigaste byggblocket vid träning och muskelbyggande. Tar det för lång tid att se resultat kan mängden proteinpulver ökas eller kombineras med en gainer. Då kommer kroppen att få en stor mängd näring att jobba med.

Innehåll

En gainer bör innehålla ungefär en fjärdedel protein och trefjärdedelar kolhydrater, fetter och olika sockerarter. Energin ska kunna tas upp snabbt av kroppen efter hårda pass när kroppen skriker efter det. Skulle man sänka mängden protein fungerar helt vanlig kaloririk näring också, men eftersom protein är en viktig del inom träning vill man få med den vilket just gainers gör. Vissa gainers kan även innehålla mer protein vilket inte är till någon nackdel utan snarare till en fördel så länge man inte glömmer de snabba kalorierna.

Ibland kan man även hitta andra kosttillskott i en gainer. Vitaminer, mineraler och även kreatin kan förekomma. Finns det en högre dos av andra tillskott vill man se till att man inte råkar överdosera det tillskottet genom att samma ämne finns i flera olika kosttillskott som man använder.

Vanliga frågor om Gainer

Varför ska man använda gainer?

Gainers finns till för att på ett smidigt och billigt sätt snabbt kunna ge kroppen en stor mängd snabba kalorier och proteiner efter ett träningspass. Med en gainer kan man snabba på och effektivisera återhämtningsförmågan, och se till att en stor del av de nödvändiga ämnen som kroppen behöver också fås.

Ska man ta proteinpulver eller gainer?

Vi rekommenderar alltid personer som inte har ett särskilt mål med sin träning att börja med proteinpulver. Att använda en gainer kräver mer målmedvetenhet och kunskap från en person som tränar. Om man inte sedan innan vet om man bör använda en gainer eller proteinpulver är svaret alltid att använda proteinpulver.

Vad är skillnaden mellan en gainer och proteinpulver?

Innehållet i en gainer och ett proteinpulver är likartat, men fördelningen skiljer sig mycket. Ett proteinpulver består oftast av 75% eller mer protein, där resten består av olika fyllningsämnen. En gainer har runt 25% protein, och resten består av energi som snabbt tas upp av kroppen.

Går man upp i vikt av att använda en gainer?

För vissa är faktiskt viktuppgång en stor anledning till att ta gainer. Man vill se till att kroppen får all den näring som behövs och kanske lite till för att påskynda återhämtning och maximera muskeltillväxt. Det kan i vissa fall även leda till att man går upp i vikt som man i ett senare skede planerar att bli av med, så kallad deff eller cut.

Hur ofta ska man använda gainer?

Så länge man inte överskrider de rekommenderade doserna för just den gainern kan man använda en gainer när man känner ett behov av det. De som använder gainers brukar ta dessa på morgonen, efter träningen och ibland på kvällen. Man ska inte glömma att en gainer är extremt energirik och gör att man lätt går upp i vikt om man inte lyckas bli av med energiöverskottet som en gainer kan ge upphov till.

Är gainer farligt eller har det några bieffekter?

Man har inte kunnat konstatera några bieffekter hos de som använder en gainer i de fall personen har varit helt frisk och inte varit känslig eller haft allergier mot ämnena i gainen.

Ska man som överviktig använda gainer?

En överviktig person har redan ett stort intag av liknande näring som en gainer innehåller. En överviktig person bör därför inte använda gainer.

Denna webbplats använder kakor för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbsida samtycker du till vår policy kring kakor.